DailyVerses.netTopicsRandom VerseSubscribe

Bible Verses about Safety

«Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin? Herra on minun… Psalmi 27:1»
But the Lord is faithful. He will establish you and guard you against the evil one.Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teitä pahalta.
The Lord is my light and my salvation; whom shall I fear? The Lord is the stronghold of my life; of whom shall I be afraid?Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin? Herra on minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin?
He who dwells in the shelter of the Most High will abide in the shadow of the Almighty. I will say to the Lord, “My refuge and my fortress, my God, in whom I trust.”Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin: »Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.»
God is our refuge and strength, a very present help in trouble.Jumala on turvamme ja linnamme, auttajamme hädän hetkellä.
You are a hiding place for me; you preserve me from trouble; you surround me with shouts of deliverance. SelahSinä olet minulle turvapaikka, sinä varjelet minut vaarasta. Riemuhuudot kajahtavat ympärilläni, kun sinä autat ja pelastat. (sela)
In peace I will both lie down and sleep; for you alone, O Lord, make me dwell in safety.Rauhassa menen levolle ja nukahdan. Sinä, Herra, sinä yksin olet minun suojani, minä saan elää turvassa.
The Lord is good, a stronghold in the day of trouble; he knows those who take refuge in him.Hyvä on Herra, turvapaikka hädän päivänä, hän tuntee ne, jotka luottavat häneen.
Cast your burden on the Lord, and he will sustain you; he will never permit the righteous to be moved.Jätä taakkasi Herran käteen, hän pitää sinusta huolen. Hän ei ikinä salli hurskaan sortua.
The prudent sees danger and hides himself, but the simple go on and suffer for it.Kun onnettomuus uhkaa, viisas väistää, tyhmä kulkee kohti ja saa kolhut.
He will cover you with his pinions, and under his wings you will find refuge; his faithfulness is a shield and buckler.Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.
You keep him in perfect peace whose mind is stayed on you, because he trusts in you.Sille, jonka mieli on luja ja vakaa, sinä turvaat rauhan, kun hän turvautuu sinuun.
I do not ask that you take them out of the world, but that you keep them from the evil one.En kuitenkaan pyydä, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että varjelisit heidät pahalta.
The Lord will fulfill his purpose for me; your steadfast love, O Lord, endures forever. Do not forsake the work of your hands.Minkä olet osalleni varannut, sen sinä, Herra, viet päätökseen. Iäti kestää sinun armosi. Ethän jätä kesken kättesi työtä!
Whoever walks in integrity walks securely, but he who makes his ways crooked will be found out.Turvassa kulkee, joka vilpittä kulkee, joka poikkeaa polulta, ei salassa pysy.
So then let us not sleep, as others do, but let us keep awake and be sober.Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina.
It is better to take refuge in the Lord than to trust in man.On parempi turvata Herraan kuin luottaa ihmisten apuun.
For I will satisfy the weary soul, and every languishing soul I will replenish.Väsynyttä minä juotan, nääntyneen minä ravitsen.
The name of the Lord is a strong tower; the righteous man runs into it and is safe.Herran nimi on vahva torni, hurskas rientää sinne ja saa turvan.
He alone is my rock and my salvation, my fortress; I shall not be greatly shaken.Hän on kallio, hän on minun pelastukseni, hän on linnani, minä en horju.
Trust in the Lord, and do good; dwell in the land and befriend faithfulness.Luota Herraan ja tee hyvää, niin saat asua maassasi, turvallisilla laidunmailla.
Submit yourselves therefore to God. Resist the devil, and he will flee from you.Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa Paholaista, niin se lakkaa ahdistamasta teitä.
The Lord is a stronghold for the oppressed, a stronghold in times of trouble.Herra on sorrettujen turva, hän on suoja ahdingon aikana.
I establish my covenant with you, that never again shall all flesh be cut off by the waters of the flood, and never again shall there be a flood to destroy the earth.Minä teen liiton ja annan teille lupaukseni: koskaan enää ei vedenpaisumus tuhoa kaikkea elävää, se ei koskaan enää hävitä maata.
Sing to God, sing praises to his name; lift up a song to him who rides through the deserts; his name is the Lord; exult before him! Father of the fatherless and protector of widows is God in his holy habitation.Laulakaa Jumalalle, soittakaa hänen nimensä kunniaksi, ylistäkää häntä, joka kiitää pilvivaunuillaan. Herra on hänen nimensä, iloitkaa hänen edessään! Hän on orpojen isä ja leskien puoltaja, Jumala pyhässä asunnossaan.
Heal me, O Lord, and I shall be healed; save me, and I shall be saved, for you are my praise.Paranna sinä minut, Herra, niin minä paranen. Auta minua, niin minä saan avun. Sinua yksin minä ylistän!

Therefore take up the whole armor of God, that you may be able to withstand in the evil day, and having done all, to stand firm.Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen.
Previous12Next

Bible verse of the day

But Jesus said, “Let the little children come to me and do not hinder them, for to such belongs the kingdom of heaven.”

Receive the Daily Bible Verse:

Personal Bible reading plan

Create an account to configure your Bible reading plan and you will see your progress and the next chapter to read here!
Read more...
AcceptThis website uses cookies