DailyVerses.net
mailfacebooktwitterandroid
Deutsch | English | Español | Nederlands | Português | Slovenský

BasisBijbel (BB)

De BasisBijbel, gebaseerd op de Statenvertaling, is een bijbel in zo gemakkelijk mogelijk Nederlands. In deze Bijbel zijn echte bijbelwoorden (bijvoorbeeld zondvloed, tabernakel) vervangen door gewone woorden (grote overstroming, tent), en woorden en zinnen zijn kort gehouden. Doel is de bijbel voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk te maken.

De BasisBijbel verscheen in 2013 als internetbijbel. Sinds 2016 is hij ook in boekvorm verkrijgbaar.

Copyright: © 2013 Stichting BasisBijbel
Uitgegeven bij: ZakBijbelBond

Príklady veršov

In het begin maakte God de hemel en de aarde. De aarde was helemaal leeg. Er was nog niets. De aarde was bedekt met water en het was er helemaal donker. De Geest van God waaide over het diepe water.
De Heer zorgt voor mij zoals een herder voor zijn schapen zorgt.
Ik kom niets tekort.
Hij laat mij rusten in groene velden.
Hij laat mij drinken uit rustige stroompjes.
Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie plannen voor jullie. Plannen vol vrede, niet vol ellende. Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie.
Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben.
Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft.
Biblický verš dňa
Ale ako svätý je ten, ktorý vás povolal, buďte aj vy svätí vo všetkom svojom počínaní; veď je napísané: „Buďte svätí, lebo ja som svätý.“
Odoberať denne Biblický verš:
mailE-mail
facebookFacebook
twitterTwitter
androidAndroid
Osobný Plán čítania Biblie
Vytvorte si účet na nastavenie vášho Plánu čítania Biblie a uvidíte váš progres a nasledujúcu kapitolu na prečítanie tu!