DailyVerses.net

18 Bible Verses about Poverty

« Proverbs 14:23 »

NIV KJV ESV NKJV
X
KR92
All hard work brings a profit, but mere talk leads only to poverty.Kaikesta vaivannäöstä on jotakin hyötyä, tyhjästä puheesta vain vahinkoa.
Jesus answered, “If you want to be perfect, go, sell your possessions and give to the poor, and you will have treasure in heaven. Then come, follow me.”Jeesus sanoi hänelle: »Jos tahdot olla täydellinen, niin mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille. Silloin sinulla on aarre taivaissa. Tule sitten ja seuraa minua.»
Who shall separate us from the love of Christ? Shall trouble or hardship or persecution or famine or nakedness or danger or sword?Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka?
Speak up and judge fairly; defend the rights of the poor and needy.Avaa suusi ja anna oikea tuomio, aja kurjan ja köyhän asiaa.
I know what it is to be in need, and I know what it is to have plenty. I have learned the secret of being content in any and every situation, whether well fed or hungry, whether living in plenty or in want.Tunnen köyhyyden ja hyvinvoinnin, olen tottunut kaikkeen ja kaikenlaiseen, syömään itseni kylläiseksi ja näkemään nälkää, elämään runsaudessa ja puutteessa.
If I give all I possess to the poor and give over my body to hardship that I may boast, but do not have love, I gain nothing.Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi rakkaus, en sillä mitään voittaisi.
The Spirit of the Sovereign Lord is on me, because the Lord has anointed me to proclaim good news to the poor. He has sent me to bind up the brokenhearted, to proclaim freedom for the captives and release from darkness for the prisoners.Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista.
The rich rule over the poor, and the borrower is slave to the lender.Köyhä on rikkaan vallassa, velallisesta tulee velkojan orja.
Keep falsehood and lies far from me; give me neither poverty nor riches, but give me only my daily bread.Pidä minusta kaukana vilppi ja valhe, älä anna köyhyyttä, älä rikkauttakaan. Anna ruokaa sen verran kuin tarvitsen.
This is what the Lord Almighty said: ‘Administer true justice; show mercy and compassion to one another. Do not oppress the widow or the fatherless, the foreigner or the poor. Do not plot evil against each other.’Näin sanoo Herra Sebaot: – Tuomitkaa oikein, osoittakaa toinen toisellenne hyvyyttä ja laupeutta. Leskeä ja orpoa, muukalaista ja köyhää älkää sortako, älkää suunnitelko pahaa toinen toisellenne.
Defend the weak and the fatherless; uphold the cause of the poor and the oppressed.Puolustakaa orpoja ja onnettomia, huolehtikaa köyhistä ja kurjista.
Sorrowful, yet always rejoicing; poor, yet making many rich; having nothing, and yet possessing everything.Murheellisia mutta aina iloisia. Olemme köyhiä, mutta teemme monia rikkaiksi; meillä ei ole mitään, mutta omistamme kaiken.
What a person desires is unfailing love; better to be poor than a liar.Uskollisuus on ihmisessä arvokkainta, parempi on köyhä kuin petollinen.
The Spirit of the Lord is on me, because he has anointed me to proclaim good news to the poor. He has sent me to proclaim freedom for the prisoners and recovery of sight for the blind, to set the oppressed free.Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen.
The Lord sends poverty and wealth; he humbles and he exalts.Herra tekee köyhäksi ja antaa rikkauden, painaa maahan ja kohottaa.
This poor man called, and the Lord heard him; he saved him out of all his troubles.Minä olin avuton ja huusin apua. Herra kuuli minua ja pelasti minut kaikesta hädästä.
A person’s riches may ransom their life, but the poor cannot respond to threatening rebukes.Rikkaalla on, mistä maksaa lunnaat, köyhää on turha uhkailla.
Because I rescued the poor who cried for help, and the fatherless who had none to assist them. The one who was dying blessed me; I made the widow’s heart sing.Minä pelastin köyhän, joka pyysi apua, ja orvon, jota kukaan ei auttanut. Epätoivoon vaipuneet siunasivat minua, lesken sydämessä minä herätin ilon.

Read more

Comments
Bible verse of the day
My son, if your heart is wise, then my heart will be glad indeed.
Receive the Daily Bible Verse:
E-mail
Facebook
Twitter
Android
Accept This website uses cookies