DailyVerses.netTopicsRandom VerseSubscribe

Proverbs 18 - NIV & KR92

«Fools find no pleasure in understanding but delight in airing their own opinions. Proverbs 18:2»
Fools find no pleasure in understanding but delight in airing their own opinions.Moukka ei yritäkään ymmärtää, silti hän tahtoo mielipiteensä julki.
The lips of fools bring them strife, and their mouths invite a beating.Riita on lähellä, kun tyhmä puhuu, hän kärttää itselleen selkäsaunaa.
The name of the Lord is a fortified tower; the righteous run to it and are safe.Herran nimi on vahva torni, hurskas rientää sinne ja saa turvan.
The wealth of the rich is their fortified city; they imagine it a wall too high to scale.Omaisuus on rikkaalle vahva varustus, kuin korkea muuri – niin hän luulee.
Before a downfall the heart is haughty, but humility comes before honor.Ylpeys vie ihmisen perikatoon, kunnian tie käy nöyryyden kautta.
A gift opens the way and ushers the giver into the presence of the great.Lahja avaa ovet antajalleen, vie hänet mahtimiesten luo.
The tongue has the power of life and death, and those who love it will eat its fruit.Kielen varassa on elämä ja kuolema – niin kuin kieltä vaalit, niin korjaat hedelmää.
He who finds a wife finds what is good and receives favor from the Lord.Onnen löytää, joka vaimon löytää, hän on päässyt Herran suosioon.
One who has unreliable friends soon comes to ruin, but there is a friend who sticks closer than a brother.Paljon ystäviä – vähän ystävyyttä, tosi ystävä on enemmän kuin veli.

Bible verse of the day

Jesus looked at them and said, “With man this is impossible, but with God all things are possible.”

Receive the Daily Bible Verse:

Personal Bible reading plan

Create an account to configure your Bible reading plan and you will see your progress and the next chapter to read here!
Read more...
AcceptThis website uses cookies