DailyVerses.netThema'sWillekeurige tekstInschrijven

Archief (Februari 2021)

Zondag 28 februari 2021

Daarom geef ik alle eer aan God, de koning van de hemel. Alles wat hij doet, is goed. Wat hij ook beslist, hij heeft altijd gelijk. Sommige mensen vinden dat ze een hoge plaats verdiend hebben. Maar aan zulke mensen geeft hij juist een lage plaats.

Zaterdag 27 februari 2021

Als je je houdt aan de wetten van de Heer, zul je leven,
maar als je dat niet doet, zul je sterven.

Vrijdag 26 februari 2021

Toen we op de wereld kwamen, hadden we niets bij ons. En als we de wereld verlaten, kunnen we ook niets meenemen. We hebben eten en kleren. Laten we daar tevreden mee zijn.

Donderdag 25 februari 2021

Stel dat je verleid wordt om iets verkeerds te doen. Zeg dan nooit: ‘God probeert mij te laten zondigen.’ Want God zal nooit iemand verleiden om te zondigen, en God kan zelf ook nooit verleid worden om iets verkeerds te doen.

Woensdag 24 februari 2021

Heer, bij u zoek ik bescherming.
Laat mij niet alleen!
Wees goed voor mij en red mij.

Dinsdag 23 februari 2021

God heeft nieuwe mensen van ons gemaakt. Want door Jezus Christus zijn wij mensen geworden die goed leven. Dat was Gods bedoeling, daarvoor heeft hij ons bestemd.

Maandag 22 februari 2021

Abrahams vrouw Sara kon geen kinderen krijgen en Abraham was al oud. Maar omdat Abraham een groot geloof had, kon hij toch vader worden. Want God had hem nakomelingen beloofd, en Abraham vertrouwde op God.

Zondag 21 februari 2021

Als je je fouten niet toegeeft, krijg je ellende,
maar als je echt spijt hebt, krijg je vergeving.

Zaterdag 20 februari 2021

Daarna komt deze regel: «Van de mensen om je heen moet je evenveel houden als van jezelf.» Dat zijn de twee belangrijkste regels.

Vrijdag 19 februari 2021

De heilige Geest steunt ons als we het moeilijk hebben. Wij weten niet welke bedoeling God heeft met ons lijden. En we weten daarom niet wat we moeten bidden. Maar de heilige Geest zelf bidt voor ons, beter dan een mens het ooit zou kunnen. Zo smeekt hij God om ons te helpen.

Donderdag 18 februari 2021

Heer, hoor mijn gebed.
Hoor hoe ik om hulp roep,
hoor hoe ik huil.
Ik ben maar kort op aarde,
net zoals mijn voorouders.
Ik ben hier niet voor altijd.

Woensdag 17 februari 2021

Ik wil Christus van dichtbij kennen. Ik wil sterven, net als hij, en zo één met hem worden in het lijden. Ik hoop dat ik dan ook de kracht zal voelen waarmee God Christus uit de dood liet opstaan. Ja, ik hoop dat God ook mij uit de dood zal laten opstaan.

Dinsdag 16 februari 2021

Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik heb jullie uitgekozen. En ik geef jullie de opdracht om de wereld in te gaan. Doe goede dingen, en blijf dat doen. De Vader zal jullie alles geven wat je hem vraagt, omdat jullie bij mij horen.

Maandag 15 februari 2021

Ik leer van u wat goed en eerlijk is.
Daarom dank ik u met heel mijn hart.

Zondag 14 februari 2021

Ik geef jullie een nieuwe regel: Houd van elkaar. Jullie moeten net zo van elkaar houden als ik van jullie gehouden heb.

Zaterdag 13 februari 2021

Want in je hart vechten die slechte verlangens en de heilige Geest met elkaar. De Geest wil niet dat je luistert naar je verlangens. En je verlangens willen niet dat je luistert naar de Geest. Je kunt dus niet zomaar doen wat je wilt.

Vrijdag 12 februari 2021

Leeuwen kunnen doodgaan van de honger,
maar mensen die hulp vragen aan de Heer,
zullen altijd genoeg te eten hebben.

Donderdag 11 februari 2021

Als je je laat leiden door je slechte verlangens, kun je niet doen wat God wil.

Woensdag 10 februari 2021

Je kunt alleen bij mij horen als je met mij meegaat en samen met mij lijdt.

Dinsdag 9 februari 2021

God geeft aan eenzame mensen een thuis.
Aan gevangenen geeft hij de vrijheid,
hij maakt hen gelukkig.
Maar mensen die zich tegen hem verzetten,
zullen ongelukkig worden.

Maandag 8 februari 2021

Jezus zei verder: ‘Je moet andere mensen hun fouten vergeven. Dan zal je hemelse Vader ook jouw fouten vergeven.’

Zondag 7 februari 2021

God heeft zijn Zoon naar de wereld gestuurd om de mensen te redden. Niet om hen te veroordelen.

Zaterdag 6 februari 2021

Als je luistert naar kritiek, zul je een gelukkig leven hebben,
maar als je daar niet naar luistert, loopt het verkeerd met je af.

Vrijdag 5 februari 2021

Jullie letten goed op de fouten van anderen. Maar je eigen fouten zie je niet. Het is alsof je een splinter ziet in het oog van een ander, maar niet ziet dat er in je eigen oog een balk zit. Je zegt tegen die ander: ‘Kom, ik haal die splinter wel even uit je oog.’ Doe niet zo schijnheilig! Haal eerst die balk uit je eigen oog. Dan kun je zelf weer goed zien. En pas dan kun je de splinter uit het oog van de ander halen.

Donderdag 4 februari 2021

Maar wat er met mijzelf gebeurt, vind ik helemaal niet belangrijk. Ik hoop alleen dat ik mijn werk kan afmaken. Ik moet mensen vertellen over het nieuws dat God goed voor ons is. Dat is de taak die de Heer Jezus mij gegeven heeft.

Woensdag 3 februari 2021

Voordat ik mijn mond opendoe,
weet u al wat ik wil zeggen.

Dinsdag 2 februari 2021

Ik vraag dan aan God of hij jullie door de heilige Geest nog meer wijsheid en inzicht wil geven. Dan kunnen jullie hem steeds beter leren kennen. Hij is de God van onze Heer Jezus Christus, en hij is onze machtige Vader.

Maandag 1 februari 2021

Luister naar mijn woorden: Maak je geen zorgen over eten en drinken. Want je leven is veel belangrijker dan eten en drinken. En maak je geen zorgen over kleren. Want je lichaam is veel belangrijker dan kleren.

Bijbeltekst van de dag

Houd je bezig met de hemel, en niet met deze wereld.

Ontvang de dagelijkse Bijbeltekst:

Dagelijkse meldingE-mailFacebookAndroid-appOp je website

Willekeurige Bijbeltekst

Bij de Heer ben ik veilig,
hij is de allerhoogste God.
Bij hem vind ik rust,
hij is de machtige God.
Daarom zeg ik tegen hem:
‘U beschermt me,
ik hoef niet bang te zijn.
Op u vertrouw ik.’
Volgende tekst!Met afbeelding

Ondersteun DailyVerses.net

Help mij het Woord van God verspreiden:
Donatie