DailyVerses.netThema'sWillekeurige tekstInschrijven

Archief (Augustus 2018)

Vrijdag 31 augustus 2018

Toen begon Petrus te spreken. Hij zei: ‘Nu begrijp ik pas goed dat God alle mensen even belangrijk vindt. God houdt van iedereen die eerbied voor hem heeft en leeft volgens zijn wil. Het maakt niet uit bij welk volk je hoort.’

Donderdag 30 augustus 2018

Vinden sommigen van jullie dat ze heel wijs zijn? Dan zeg ik: Houd jezelf niet voor de gek! Je zult eerst dom moeten worden, pas dan kun je echt wijs worden.

Woensdag 29 augustus 2018

Wie graag rijk wil zijn, heeft nooit genoeg. Wie veel heeft, wil steeds meer hebben. Ook dat is allemaal zinloos.

Dinsdag 28 augustus 2018

Als we ons laten leiden door Gods Geest, dan zijn we Gods kinderen.

Maandag 27 augustus 2018

Toen de gelovigen dat hoorden, lieten ze zich dopen in de naam van de Heer Jezus. Daarna legde Paulus zijn handen op hun hoofd, en zo kregen ze de heilige Geest. Die zorgde ervoor dat ze in verschillende talen gingen spreken. In al die talen vertelden ze over de plannen van God.

Zondag 26 augustus 2018

Laat mij elke ochtend uw liefde zien.
Zeg me wat ik moet doen,
want op u vertrouw ik,
naar u verlang ik.

Zaterdag 25 augustus 2018

Mijn God zal jullie alles geven wat jullie nodig hebben. Hij zal zijn hemelse rijkdom met jullie delen, dankzij Jezus Christus.

Vrijdag 24 augustus 2018

Jullie zijn door God uitgekozen, en jullie horen bij hem. Nu zijn jullie een heilig volk, een volk van priesters. God heeft jullie uit de duisternis geroepen om te leven in zijn schitterende licht. Nu kunnen jullie iedereen vertellen over de grote wonderen van God.

Donderdag 23 augustus 2018

Als je graag leert, wil je veel begrijpen,
maar als je een hekel hebt aan wijze lessen, ben je dom.

Woensdag 22 augustus 2018

Timoteüs, jij bent een christen, en je moet geen slechte dingen doen. Doe je best om het goede te doen, om te leven als gelovige, en om op God te vertrouwen. Houd van de mensen, en wees geduldig en vriendelijk.

Dinsdag 21 augustus 2018

Maar onze Heer Jezus Christus zal voor ons de dood overwinnen. Laten we God daarvoor danken!

Maandag 20 augustus 2018

Verstandige mensen beschermen zichzelf tegen gevaar,
maar onverstandige mensen zien geen gevaar en worden gestraft.

Zondag 19 augustus 2018

Jezus zei tegen de Joden die in hem geloofden: ‘Mijn boodschap moet in jullie hart zijn. Alleen dan zijn jullie echt mijn leerlingen. Dan zullen jullie de waarheid kennen, en daardoor zullen jullie bevrijd worden.’

Zaterdag 18 augustus 2018

Betekent dit dat we kunnen doorgaan met het doen van verkeerde dingen? Nee, natuurlijk niet!

Vrijdag 17 augustus 2018

De Heer is goed voor mij,
zolang ik leef.
Dat weet ik zeker.

Donderdag 16 augustus 2018

Want ook ik, de Mensenzoon, ben niet gekomen om over mensen te heersen. Ik ben er juist om mensen te dienen. Ik zal mijn leven geven om veel mensen te redden.

Woensdag 15 augustus 2018

Doe je uiterste best om met iedereen in vrede te leven.

Dinsdag 14 augustus 2018

Als je jezelf geweldig vindt, zul je het moeilijk hebben,
maar als je bescheiden bent, krijg je van iedereen respect.

Maandag 13 augustus 2018

Als je iets vraagt, zul je het krijgen. Als je iets zoekt, zul je het vinden. Als je op de deur klopt, wordt er voor je opengedaan.

Zondag 12 augustus 2018

God heeft mensen uitgekozen die onbelangrijk zijn en niets voorstellen, en voor wie niemand respect heeft. Daarmee maakte hij een eind aan alles wat in deze wereld belangrijk is. Zo zorgt hij ervoor dat niemand trots kan zijn op zichzelf.

Zaterdag 11 augustus 2018

Dank de Heer
en maak bekend wie hij is!
Vertel aan iedereen wat hij gedaan heeft.

Vrijdag 10 augustus 2018

Dit zegt de Heer: ‘Ik zal het volk van Juda sterk maken en de Israëlieten redden. Ik zal voor hen zorgen en hen naar hun land terugbrengen. Ik had hen weggejaagd, maar het zal weer worden zoals vroeger. Ik ben de Heer, hun God, en ik zal naar hun gebeden luisteren.’

Donderdag 9 augustus 2018

Stel dat je rechteroog iets slechts ziet. Iets dat jou weghaalt bij God. Ruk je oog dan uit en gooi het weg. Je verliest dan een deel van je lichaam. Maar anders kom je met je hele lichaam in de hel terecht.

Woensdag 8 augustus 2018

Haat zorgt voor ruzie.
Liefde bedekt alle fouten.

Dinsdag 7 augustus 2018

Ik ben de Heer, je God. Ik houd je vast, en ik zeg: Israël, je hoeft niet bang te zijn. Ik zal je helpen.

Maandag 6 augustus 2018

Jezus antwoordde: ‘Als je van mij houdt, dan luister je naar mijn woorden. Dan zal mijn Vader van je houden. En de Vader en ik zullen bij je komen en voor altijd in jou aanwezig zijn.’

Zondag 5 augustus 2018

Waar kan ik heen gaan
zonder dat u het merkt?
Waar kan ik heen vluchten
zonder dat u mij ziet?
Ik kan wel naar de hemel klimmen,
maar dan bent u daar.
Ik kan wel afdalen
naar het land van de dood,
maar daar bent u ook.

Zaterdag 4 augustus 2018

Laat je niet langer leiden door slechte verlangens. Verlang er niet naar om vreemd te gaan. Verlang niet naar verboden seks, of naar ander verkeerd gedrag op seksueel gebied. Verlang ook niet naar veel geld, want geld is een afgod.

Vrijdag 3 augustus 2018

Want overal waar twee of meer gelovigen bij elkaar zijn, daar ben ik ook.

Donderdag 2 augustus 2018

De Heer zorgt voor mij,
zoals een herder voor zijn schapen zorgt.
Hij geeft me alles wat ik nodig heb.
Hij leidt mij,
zoals een herder zijn schapen leidt
naar groen gras en fris water.

Woensdag 1 augustus 2018

De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. De Heer zal bij jullie zijn en voor jullie zorgen. De Heer zal aan jullie denken en jullie vrede geven.

Bijbeltekst van de dag

Jezus zei tegen de mensen: ‘Vind je het moeilijk om te doen wat God wil? Is het een te zware eis voor je? Kom dan bij mij. Ik zal je rust geven.’

Ontvang de dagelijkse Bijbeltekst:

Dagelijkse meldingE-mailFacebookAndroid-appOp je website

Willekeurige Bijbeltekst

Vertrouw op de Heer bij alles wat je doet.
Dan zullen al je plannen slagen.
Volgende tekst!Met afbeelding

Ondersteun DailyVerses.net

Help mij het Woord van God verspreiden:
Donatie