DailyVerses.netThema'sWillekeurige tekstInschrijven

Archief (Oktober 2018)

Woensdag 31 oktober 2018

Mensen worden wijzer door met elkaar om te gaan,
net zoals messen scherper worden door ze aan elkaar te slijpen.

Dinsdag 30 oktober 2018

Als je ziek bent, roep dan de leiders van de kerk bij je. Zij moeten voor je bidden, en wat olie over je heen gieten. Daarbij moeten ze de naam van onze Heer Jezus Christus uitspreken. Dankzij hun geloof en hun gebed zul je gered worden. De Heer zal je beter maken. En als je verkeerde dingen gedaan hebt, zal God je vergeven.

Maandag 29 oktober 2018

Ik ben de Heer. Houd je aan mijn wetten en regels.

Zondag 28 oktober 2018

Vertrouw op de Heer en doe wat goed is.
Dan zul je veilig leven in het land waar je woont.

Zaterdag 27 oktober 2018

Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik heb jullie uitgekozen. En ik geef jullie de opdracht om de wereld in te gaan. Doe goede dingen, en blijf dat doen. De Vader zal jullie alles geven wat je hem vraagt, omdat jullie bij mij horen.

Vrijdag 26 oktober 2018

Jezus zei tegen hen: ‘Kom, ga met mij mee. Ik zal jullie leren om mensen te vangen in plaats van vissen.’

Donderdag 25 oktober 2018

Veel mensen willen steeds meer hebben,
maar goede mensen geven alles weg.

Woensdag 24 oktober 2018

Daarna komt deze regel: «Van de mensen om je heen moet je evenveel houden als van jezelf.» Dat zijn de twee belangrijkste regels.

Dinsdag 23 oktober 2018

Verander niets aan de regels die ik jullie geef. Houd je er precies aan, want het zijn regels van de Heer, jullie God.

Maandag 22 oktober 2018

Ik heb alleen maar uw woorden,
en daar ben ik heel blij mee.
Dat is mijn enige bezit, voor altijd.

Zondag 21 oktober 2018

Maar ik zeg: Nee, het is beter dat mensen wel getrouwd zijn. Anders gaan ze misschien verlangen naar verboden seks.

Zaterdag 20 oktober 2018

Ik wens jullie toe dat de Heer Jezus Christus goed voor jullie is.

Vrijdag 19 oktober 2018

Als je nadenkt voordat je iets zegt, bescherm je jezelf,
maar als je zomaar dingen roept, loopt het slecht met je af.

Donderdag 18 oktober 2018

Christenen die arm en onbelangrijk zijn, mogen er trots op zijn dat God hen uitgekozen heeft. En rijke christenen mogen er trots op zijn dat ze op aarde totaal onbelangrijk zijn. Het gaat met hen net als met de bloemen in het gras.

Woensdag 17 oktober 2018

Je kunt alleen bij mij horen als je met mij meegaat en samen met mij lijdt.

Dinsdag 16 oktober 2018

Je bent mooi, mijn vriendin.
Alles aan jou is mooi,
je bent volmaakt!

Maandag 15 oktober 2018

De Heer zal zelf met je meegaan. Hij zal je helpen. Hij blijft steeds bij je, hij zal je niet in de steek laten. Je hoeft echt niet bang te zijn.

Zondag 14 oktober 2018

Dan zegt de heer tegen hem: ‘Uitstekend! Jij bent een goede en trouwe dienaar. Je hebt trouw gezorgd voor een klein bedrag. Daarom krijg je de leiding over grote en belangrijke zaken. Kom nu naar mijn feest.’

Zaterdag 13 oktober 2018

God, u zult mij helpen.
Heer, u geeft mij kracht.

Vrijdag 12 oktober 2018

Ik vraag dan aan God of hij jullie door de heilige Geest nog meer wijsheid en inzicht wil geven. Dan kunnen jullie hem steeds beter leren kennen. Hij is de God van onze Heer Jezus Christus, en hij is onze machtige Vader.

Donderdag 11 oktober 2018

Aan mensen die moe zijn, geeft hij kracht. Mensen die zwak zijn, maakt hij weer sterk.

Woensdag 10 oktober 2018

Ik wil u altijd trouw zijn,
altijd uw regels volgen.

Dinsdag 9 oktober 2018

Luister naar mijn woorden: Maak je geen zorgen over eten en drinken. Want je leven is veel belangrijker dan eten en drinken. En maak je geen zorgen over kleren. Want je lichaam is veel belangrijker dan kleren.

Maandag 8 oktober 2018

Opnieuw zei de Heer tegen Mozes: ‘Kom naar mij toe op de berg, en blijf daar wachten. Dan zal ik je twee stenen platen geven, waarop ik mijn wetten en regels geschreven heb. Jij moet het volk leren dat ze zich daaraan moeten houden.’

Zondag 7 oktober 2018

Als je goed luistert, zul je een goed leven hebben.
Als je op de Heer vertrouwt, zul je gelukkig zijn.

Zaterdag 6 oktober 2018

Zolang we daarop wachten, moeten we dus goed zijn voor iedereen, en zeker voor andere christenen.

Vrijdag 5 oktober 2018

Maar de tweede regel is net zo belangrijk: «Van de mensen om je heen moet je evenveel houden als van jezelf.»

Donderdag 4 oktober 2018

Je moet op de Heer vertrouwen. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan zal hij je helpen. Denk niet dat je alles zelf kunt.

Woensdag 3 oktober 2018

Jullie letten goed op de fouten van anderen. Maar je eigen fouten zie je niet. Het is alsof je een splinter ziet in het oog van een ander, maar niet ziet dat er in je eigen oog een balk zit. Je zegt tegen die ander: ‘Kom, ik haal die splinter wel even uit je oog.’ Doe niet zo schijnheilig! Haal eerst die balk uit je eigen oog. Dan kun je zelf weer goed zien. En pas dan kun je de splinter uit het oog van de ander halen.

Dinsdag 2 oktober 2018

Ik zal je heel veel nakomelingen geven. Net zo veel als er sterren aan de hemel zijn. Dit hele gebied zal ik aan je nakomelingen geven. Als de volken op aarde elkaar geluk toewensen, zullen ze zeggen: ‘Ik hoop dat je net zo gelukkig wordt als de nakomelingen van Abraham.’ Zo zal het gaan omdat Abraham naar mij geluisterd heeft. Hij heeft gedaan wat ik wilde. En hij heeft zich gehouden aan mijn opdracht en aan mijn regels.

Maandag 1 oktober 2018

Als je luistert naar kritiek, zul je een gelukkig leven hebben,
maar als je daar niet naar luistert, loopt het verkeerd met je af.

Bijbeltekst van de dag

We kunnen dus vol vertrouwen zeggen: «De Heer zal mij helpen. Daarom ben ik niet bang. Mensen kunnen me geen kwaad doen.»

Ontvang de dagelijkse Bijbeltekst:

Dagelijkse meldingE-mailFacebookAndroid-appOp je website

Willekeurige Bijbeltekst

Als je geduldig bent, ben je wijs,
maar als je snel boos wordt, ben je dom.
Volgende tekst!Met afbeelding

Ondersteun DailyVerses.net

Help mij het Woord van God verspreiden:
Donatie